Vandaag: Boterhammen in de Bib met Gerlinda Swillen

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Vandaag is Gerlinda Swillen te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

Meer dan zestig jaar hebben ze gezwegen, de kinderen van Belgische vrouwen en 'Wehrmacht'-soldaten, die tussen 1940 en 1945 ter wereld kwamen. Maar ook de kinderen die in Duitsland werden geboren uit verhoudingen tussen daar al dan niet verplicht tewerkgestelde Belgische vrouwen en Duitse mannen. Het verhaal van hun oorsprong behoorde tot de best bewaarde familiegeheimen.

Gerlinda Swillen is oprichter en voorzitter van de Vereniging der Oorlogskinderen in België. In Koekoekskind brengt ze het levensverhaal van ongeveer 70 Belgische oorlogskinderen met hun zoektocht, maar ook de vijandigheid die ze ontmoetten en de zeldzame mooie momenten in hun bestaan.

Boterhammen in de bib: Gerlinda Swillen - 'Koekoekskind', door de vijand verwekt 1940-1945
Vandaag om 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 6 EUR (aan de deur) - i.s.m. Vorming Plus - meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek en www.vormingplusmzw.be

0 reacties:

Een reactie posten