250e album van Jommeke: "Savooien op de Galapagos"

Vandaag ligt het 250e album van Jommeke, "Savooien op de Galapagos", in de winkelrekken. Voor de cover van dit jubileumnummer werd een ontwerpwedstrijd georganiseerd door uitgeverij Ballon Media, waaraan meer dan 3.000 kinderen tussen 6 en 14 jaar aan deelnamen. Op de website www.ontwerpdecovervanjommeke.be brachten tienduizenden bezoekers een stem uit. In de online galerij kun je alle inzendingen bekijken.

Uit de 25 ontwerpen die online de meeste stemmen kregen, verkoos een professionele jury de tekening van de 11-jarige Sven D'Hondt uit Ieper. Tijdens een feestelijke persconferentie in het Belgisch Stripcentrum ontving de scholier van de Vrije Basisschool Lyceum-Heilige Familie zijn prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: een stapel exclusief gedrukte albums met zijn zelfontworpen omslagtekening.

Bekijk hieronder een video van de feestelijke voorstelling van het album:


Het album met de tekening van Sven D'Hondt komt in een beperkte oplage in omloop. De eerste druk van de normale versie heeft een officiële cover in 3D. Sinds de eerste uitgave in 1958 werden al meer dan 50 miljoen albums van Jommeke verkocht.

De albums van Jommeke vind je uiteraard terug in de Kortrijkse centrale bibliotheek en alle buurtbibliotheken!

Meer info: www.jommeke.com, www.ballonmedia.be

0 reacties:

Een reactie posten