Eerste Willy Vandersteenprijs voor Brecht Evens

De Vlaamse cartoonist en illustrator Brecht Evens (Hasselt, °1986) won de allereerste Willy Vandersteenprijs met zijn stripalbum "Ergens waar je niet wil zijn" (uitg. Oogachtend, 2009). Aan de prijs is een geldbedrag van €5000 verbonden en er wordt ook een tentoonstelling georganiseerd over het winnende album die zowel in Vlaanderen als in Nederland te zien zal zijn. Op 4 juni wordt de prijs door Leen Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, overhandigd bij de opening van Stripdagen Haarlem.

De Willy Vandersteenprijs werd in het leven geroepen door Vlaams-Nederlands huis deBuren, Stripdagen Haarlem en Strip Turnhout. De prijs wordt afwisselend uitgereikt op de stripfestivals van Haarlem en Turnhout en bekroont het beste oorspronkelijk Nederlandstalige stripalbum van de afgelopen twee jaar.

"Ergens waar je niet wil zijn" werd door een Vlaams-Nederlandse jury uit een driehonderdtal albums geselecteerd en begon inmiddels aan een internationale carrière. Zo verscheen de Franse uitgave bij uitgeverij Actes Sud en verschijnt de Engelstalige uitgave volgende maand bij de Amerikaans-Canadese uitgeverij Drawn&Quarterly, de Amerikaans-Canadese.

Je vindt het album van Brecht Evens binnenkort in de stripcollectie van de Kortrijkse bibliotheek!

(via: Strip Turnhout vzw)

Meer info: website Brecht Evens, uitgeverij Oogachtend

0 reacties:

Een reactie posten