Ignace Baert : More Than Sympathy

Dit jaar viert de Kortrijkse zanger Ignace Baert zijn 60e verjaardag! Reden genoeg dus voor de sympathieke artiest om na jaren nog eens de studio in te duiken en een feestelijke cd uit te brengen.

Zijn grootste hit 'More than sympathy' dateert al van 1973 maar speciaal voor de gelegenheid zingt hij deze song in duet opnieuw met zijn zoon Yuri Baert, bekend van o.a. Eurosong for Kids en Ketnetpop. Verder verleenden ook Nicole en Hugo en zijn oud-leerling Gunther Levi hun medewerking aan dit project.
In de jaren ’70 verschenen 6 vinylsingles met de groep The Lilac Street Band (Ignace woonde in de Seringlaan in Kortrijk), 4 vinylsingles onder zijn artiestennaam Ignace en 5 singles onder het pseudoniem Jeremy (gekozen door Claude François om een doorbraak in Frankrijk te forceren). Halverwege de jaren ’80 verschenen nog eens 7 singles onder de naam Ignace. En na 3 cdsingles is er nu eindelijk een fullcd op de markt!

De Kortrijkse bibafdeling Beeld & Geluid heeft in haar collectie al het vroegere werk van Ignace op vinyl. Ook deze nieuwste cd is binnenkort beschikbaar voor uitleen!

meer info via www.ignacebaert.be

2 opmerkingen:

  1. Ik heb deze cd gekocht, het is zeker een aanrader!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb al vele zaken bezocht om deze cd te bemachtigen, maar tot heden nog niet gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen