Van 11 naar 10 buurtbibliotheken: buurtbibliotheek Plein sluit haar deuren

Na decennialange sterke bibliotheekwerking sluit op 30 juni 2010 de buurtbibliotheek Plein haar deuren. In vergelijking met andere vergelijkbare centrumsteden staat Kortrijk met haar elf buurbibliotheken aan de top in Vlaanderen inzake gedecentraliseerd bibliotheekwerk. Vier buurtbibliotheken in het centrum en zeven buurtbibliotheken in de randgemeenten.


In het huidig economisch klimaat is dit echter niet langer houdbaar. Het tanend aantal scholieren in de Pleinscholen en de basisschool Sint-Jozef enerzijds en het dalend gebruik van de bibliotheek bij scholieren anderzijds, vertaalt zich de laatste jaren in een sterke daling van uitleencijfers in de buurtbibliotheek Plein. Bovendien ligt deze buurtbibliotheek op een boogscheut van de centrale bibliotheek.

Tot en met 27 mei 2010 kunnen er nog voor maximum één maand materialen ontleend worden in de buurtbibliotheek Plein. Uiterlijk op 30 juni 2010 moeten de materialen terug ingeleverd worden. Wie in die periode zijn materialen niet kan terugbrengen naar de buurtbibliotheek Plein, wendt zich tot de centrale bibliotheek, Leiestraat 30.

De bibliotheek laat de trouwe bibliotheekbezoekers van de buurtbibliotheek Plein niet zomaar in de kou staan. Op 3 juli 2010 ontvangen deze leners in de centrale bibliotheek een herinnering aan het Plein terwijl ze kunnen kennismaken met de bredere Kortrijkse bibliotheekwerking.

Meer info: bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten