"Alors on danse" van Stromae zomerhit

Het nummer van "Alors on danse" van de Brusselse artiest Stromae (Paul Van Haver, 1985) is een echte zomerhit geworden en staat al in verschillende Europese landen op nummer 1. Ook in Amerika en China wordt zijn hit opgepikt. Stromae kreeg van zijn platenfirma Universal Music een platina plaat voor zijn single.

Stromae begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek,
als puber speelde hij percussie, daarna begon hij te rappen in de Brusselse underground hiphopscene en schreef hij nummers voor onder meer de Franse rapper Kery James. De echte doorbaak kwam met zijn nieuwste single Alors On Danse die hij, samen met andere nummers, een tijd als gratis download ter beschikking stelde. Stromaes muziek kenmerkt zich als een mix van hiphop en elektronische muziek.

De jonge artiest maakte veel van zijn aanstekelijke nummers, waaronder ook Alors on danse, in zijn slaapkamer met een keyboard en een Apple computer. In zijn "Leçons de Stromae" (vert. "Stromaes lessen") legt hij in verschillende filmpjes uit hoe hij zijn muziek maakt. Zo legt hij in "Leçon n°8" hij uit hoe het nummer Alors on danse tot stand is gekomen.

De officiële videoclip van Alors on danse:


Op 22 juni wordt Stromaes debuutalbum "Cheese" uitgebracht.

Meer info: www.stromae.org, Facebook fan pagina

0 reacties:

Een reactie posten