De Andere Strip 2010

De Andere Strip is dit jaar aan haar derde editie toe en presenteert ons deze keer opnieuw 24 internationale stripromans uit België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, ... Met deze actie wil men zoveel mogelijk mensen warm maken voor dit enorm boeiend stripgenre.

De striproman of graphic novel is de zogenaamde 'betere strip' voor volwassenen. Zo'n striproman heeft literaire kwaliteiten (een volledig afgerond verhaal, volwassen thema's en een grotere psychologische diepgang bij de personages) en verschijnt meestal in boekformaat.
De laatste jaren kreeg dit "strip-in-boekformaat" zowel in Vlaanderen als daarbuiten steeds meer aandacht en waardering en intussen heeft het een vaste plek veroverd in de boekenwereld.


In het weekblad Humo vind je vandaag een extra bijlage die volledig aan De Andere Strip werd gewijd. Je vindt er o.a. een exclusief interview met Chris Ware (Jimmy Corrigan), een handige tiplijstje, 'close encounters' met Dan Clowes, Olivier Schrauwen en Posy Simmons. Bovendien zitten er ook 24 kortingsbonnen bij voor evenveel stripromans bij zo'n 74 deelnemende boekhandels en stripspeciaalzaken. Vanaf 17 augustus kan je deze stripbijlage downloaden via www.boek.be maar je kan nu al in de Kortrijkse bib een exemplaar bemachtigen.

De volledige titellijst die door De Andere Strip gelesecteerd werd kan je hier terugvinden. En uiteraard kan je heel wat van deze titels in onze striphoek terugvinden en uitlenen.



Meer info via http://www.boek.be/

0 reacties:

Een reactie posten