120e geboortedag Agatha Christie

Google Doodle op de Nederlandse startpagina www.google.nl De Britse schrijfster Agatha Christie (1890-1976) werd vandaag exact 120 jaar geleden geboren. Ze werd wereldberoemd met haar detectiveboeken (Poirot, Miss Marple, Tommy & Tuppence, ...) maar ze schreef ook toneelstukken, romans (onder pseudoniem Mary Westmacott), non-fictieboeken en tal van kortverhalen.

Speciaal voor de gelegenheid werd ook een - officiële - Nederlandstalige webstek over Agatha Christie opgezet door uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
Op www.agathachristie.be vind je (of komt er binnenkort) een forum, een overzicht van alle boeken & verfilmingen, archiefbeelden, foto's, interviews, nieuwsberichten, enz. Als extraatje kan je nu voor het eerst alle 75 pocketverhalen (de zogenaamde "pastelreeks") aankopen als e-book.

Ook kan je meedoen aan de "whodunnit"-schrijfwedstrijd. De bedoeling is om een kortverhaal te schrijven over "het mysterie van 1962", de elf dagen durende verdwijning van Agatha Christie. Wie zin (en inspiratie) heeft kan nog een kortverhaal inzenden tot 12 januari 2011.

Hieronder kan je een interview bekijken met Joan Hickson (die Miss Marple vertolkte in heel wat BBC tv-films) ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Agatha Christie:



Een themalijst met alle boeken, cd's en dvd's uit de Kortrijkse collectie over en van Agatha Christie plaatsen we binnenkort op onze blog.

Meer info via www.agathachristie.be en www.agathachristie.com
(foto: Google Doodle via www.google.nl)

0 reacties:

Een reactie posten