Edmond Hustinxprijs 2010 voor Marc Didden

De tweejaarlijkse Edmond Hustinxprijs voor kunsten en wetenschappen gaat dit jaar naar de Vlaamse filmmaker, rockjournalist en De Morgen columnist Marc Didden.

Tussen 1983 en 1992 maakte Marc Didden vier films naar eigen scenario's: Brussels by Night, Istanbul, Sailors don't cry en Mannen maken plannen. Hij werkte ook mee aan andere films als scenarioschrijver en acteur. Zo regisseerde hij de film Bruxelles mon amour en schreef hij samen met regisseur Dominique Deruddere mee aan de films Crazy Love en Hombres Complicados. Een aantal van deze films vielen zowel in binnen- als buitenland in de prijzen. Ook voor toneel bewerkte Didden o.a. werken van onder andere Harold Pinter en Georges Feydeau.

Marc Didden bereidt op dit ogenblik zijn vijfde langspeelfilm voor, en werkt opnieuw samen met Dominique Deruddere aan de voorbereiding van een biografische film over het leven en werk van Jacques Brel. Hij werkt momenteel ook aan de tv-serie Red Star Line en de Canvas-documentaire Dikke Vrienden.

De Edmond Hustinxprijs wordt op 19 november uitgereikt, tijdens de tweejaarlijkse Conferentie van Maastricht voor Nederlandstalige dramaschrijvers uit België en Nederland, recentelijk omgedoopt tot "CON-TEXT! Maastricht". Het Vlaams-Nederlandse schrijversfestival focust zich dit jaar op de relatie tussen het schrijven voor theater en het schrijven voor film.

(via: www.hustinxstichting.nl)

Meer info: www.hustinxstichting.nl, www.dramaastricht.nl

0 reacties:

Een reactie posten