Het Penhuis : Menno Wigman

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet Penhuis ontvangt op zondag 14 november Menno Wigman met als interviewer van dienst Carl De Strycker.

Menno Wigman heeft inmiddels vier dichtbundels, enkele bloemlezingen en ettelijke vertalingen op zijn naam staan. Het is duidelijk dat hij zich ontwikkeld heeft tot een van de meest gebloemleesde en vooraanstaande dichters van ons taalfgebied.
Hij vertaalde aanvankelijk zijn zielsverwanten. De nacht en de stad bepalen het muzikale ritme van zijn in melancholie en zelfspot gedrenkte verzen. Hij componeert transparante, technisch perfecte poëzie die in een lange traditie staan, waarvan Zwart als kaviaar in 2001 bekroond wordt met de Jan Campertprijs.
In zijn laatste twee bundels vallen vooral zijn volstrekt eigentijdse, soms behoorlijk verontrustende gedichten op. Wigman kan zijn gedichten op een heldere, genadeloze manier tot leven brengen op een podium.

Gastheer Carl De Strycker studeert Germaanse talen (N-D) aan de Universiteit Antwerpen. Drie jaar lang is hij wetenschappelijk medewerker aan de Abteilung für Nederlandistik van de Universität Wien. Sinds 2007 werkt hij als assistent voor moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit Gent. Daarnaast is hij ook redactielid van Poëziekrant en Kunsttijdschrift Vlaanderen én recensent voor Leeswolf.

Het Penhuis: Menno Wigman - 14.11.2010 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 5 EUR (drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*

0 reacties:

Een reactie posten