Anton Wachterprijs 2010 voor Maartje Wortel

Afgelopen weekend werd de 17e Anton Wachterprijs, een tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire debuut, door een vakjury uitgereikt aan de Nederlandse auteur Maartje Wortel (Eemnes, 1982) voor haar debuutbundel "Dit is jouw huis". De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jo Huizinga en juryleden Kees 't Hart, Joke Linders, Maarten 't Hart en Martin Ros.

De verhalenbundel Dit is jouw huis, verschenen bij De Bezige Bij, handelt over absurde dingen: o.a. over een meisje dat foto’s maakt van de huizen van wildvreemden; een antwoordapparaat waarop iemand dezelfde, duistere tekst inspreekt en een zwijgend kind in de achtertuin.

De Anton Wachterprijs, als stimulans voor literair talent uit Nederland en Vlaanderen, werd voor het eerst uitgereikt in 1977 en bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een replica van het beeldje van Anton Wachter, de hoofdfiguur uit de romancyclus van de Nederlandse auteur Simon Vestdijk. De literaire prijs werd in het verleden al toegekend aan o.a. A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Paul Verhuyck, Ilja Leonard Pfeijffer, Arnon Grunberg, Christiaan Weijts en Anne-Gine Goemans.

Op Shortstory.nu kun je een interview met Maartje Wortel lezen.

(via: Literatuurplein)

Meer info: www.antonwachterprijs.nl

0 reacties:

Een reactie posten