Boterhammen in de Bib: Björn Soenens - Obama, tussen droom en daad

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Op woensdag 17 november is Björn Soenens te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

20 januari 2009, een historisch moment voor Amerika. De eerste zwarte president Barack Obama verovert de harten van de VS en van de wereld met 'Change' en 'Yes we can'. Ondertussen is Obama (bijna) twee jaar president. Tijd voor een bilan.

Heeft Obama de Verenigde Staten ook écht veranderd? Wat is er met de gezondheidszorg gebeurd? Is de armoede aangepakt? Is hij een 'socialist' zoals zijn tegenstanders zeggen? En zijn de VS nog steeds scherprechter van de wereld? Hoe verlammend werkt de financiële crisis? Wat blijft er over van deze american dream?

Amerikakenner en VRT-chef journaal Björn Soenens, is auteur van ‘Blijven proberen Obama! Amerika tussen droom en daad’. Hij maakt een stand van zaken op.

Boterhammen in de bib: Björn Soenens - Obama, tussen droom en daad
woensdag 17.11.2010 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR (6 EUR aan de deur, betalen met opleidingscheques enkel mogelijk bij VormingPlus) - i.s.m. Vorming Plus - meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek en www.vormingplusmzw.be

0 reacties:

Een reactie posten