Voorleesweek 2010

De Nationale Voorleesweek is terug begonnen!
Met deze jaarlijkse campagne wil Stichting Lezen alle (groot)ouders, onthaalouders, leerkrachten enz. aanmoedigen om vaker voor te lezen aan grote en kleine kinderen.

Samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen, stimuleert niet alleen hun taalontwikkeling en interesse voor boeken maar het is gewoon puur plezier voor kinderen én volwassenen.
Het is het ideale moment om even gezellig samen te zijn met je kind. Voorlezen is dan ook het leukste kwartiertje van de dag!

Tijdens de voorleesweek vinden heel wat activiteiten plaats op scholen, in de kinderopvang, in bibliotheken, ... Zo kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar in de Kortrijkse bib deelnemen aan onze Kooksprookjesactiviteit:

Kom luisteren naar spannende en grappige verhalen en leer lekkere en creatieve recepten kennen. We maken kennis met de grappige sprookjesfiguren Warre Wortel en Benny Banaan. Daarna steken we zelf de handen uit de mouwen en gaan we koken! Natuurlijk smullen we daarna alles op.

Kooksprookjes - woensdag 24 november 2010 om 13u30, 14u30, 15u30 of 16u30 - Openbare Bibliotheek Kortrijk, afdeling jeugd - tel. 056 27 75 00 - 2 EUR (vooraf te betalen) - beperkte inschrijvingen!

Meer info via www.voorleesweek.be, www.stichtinglezen.be, www.voorlezen.be

0 reacties:

Een reactie posten