Lezing "Het klooster van Sion" door Paul Trio

Op de plaats waar het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk is opgetrokken, bevond zich eeuwenlang het Sionklooster. De Leiegouw, vereniging voor geschiedkundig onderzoek in Kortrijk, brengt de geschiedenis van dit weinig gekende klooster samen in een publicatie en wijdt er een boeiende thema-avond aan.

Op donderdag 9 december 2010 geeft Prof. Paul Trio (KULAK) een uiteenzetting over de Moderne Devotie, een stroming in het middeleeuwse kloosterleven. Hij zal onder andere het Sionhandschrift bespreken, dat onlangs door de Openbare bibliotheek van Kortrijk werd aangekocht. Een overzicht en duiding van de opgravingen krijg je van Bert Acke (Group Monument). Die avond is er ook een mogelijkheid om een aantal documenten en archeologica in te kijken. De lezing wordt afgesloten met een receptie, waar je het themanummer kan aanschaffen.

Deze gratis lezing is onderdeel van de vele activiteiten van de tentoonstelling "OnGELOOFlijk, Van hemel, hel en halleluja!" in Kortrijk.

"Het klooster van Sion" - 09.12.10 - 19u - gratis - Erfgoedhuis, Onze-Lieve-Vrouwestraat 45, Kortrijk - Meer info: 056 27 70 85

Meer info: www.kortrijk.be/ongelooflijk, Sionhandschrift op Flickr

0 reacties:

Een reactie posten