Themalijst Captain Beefheart



Muzikant en kunstenaar Don Van Vliet, beter bekend als Captain Beefheart, overleed onlangs op 69-jarige leeftijd.

Beefheart ontwikkelde zich tot componist, instrumentalist, zanger, tekenaar, schilder en beeldhouwer. In de jaren zestig maakte hij met zijn Magic Band de experimentele dubbelelpee Trout Mask Replica, dat door velen als een van de hoogtepunten van de (pop)muziek van de 20e eeuw wordt gezien. In 1982, na het album "Ice Cream Crow",  verliet hij de muziekindustrie en wijdde hij zich aan zijn grootste liefde: schilderen.

In totaal maakte Captain Beefheart elf studio-albums. Je vindt deze terug in de afdeling beeld en geluid van de Kortrijkse bib, gratis ontleenbaar. De themalijst "Captain Beefheart" kun je hier downloaden (pdf, 0.9mb). Of je bekijkt die gewoon rechtsreeks via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Themalijst Captain Beefheart

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via
bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten