"Haiku" van Herman Van Rompuy best verkochte dichtbundel van 2010

De dichtbundel "Haiku" van Europees President Herman Van Rompuy is de best verkochte dichtbundel van 2010 met 1.400 verkochte exemplaren. Dit bleek uit de "Poëzie Top 100" van Boek.be, gebaseerd op een marktonderzoek van het bedrijf GfK Retail & Technology.

Op de tweede plaats staat de gedichtenbundel "Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had" van de in 1997 overleden dichter Herman de Coninck. "De mooiste van de hele wereld" van Ivo van Strijtem staat op de derde plaats. In de top 10 vind je vooral bloemlezingen en verzamelingen terug van klassieke poëzie en verzen terug, met uitzondering van nieuw werk van de Vlaamse dichter Charles Ducal.

Opmerkelijk is dat slechts vier gedichtenbundels meer dan 1.000 exemplaren verkochten. Zeventig titels van de Poëzie Top 100 gingen tussen de 80 en 300 keer over de toonbank. De uitgeverijen geven liever geen precieze cijfers, "Cijfers geven een vertekend en negatief beeld van de poëzie. We willen geen vertekend beeld geven over de situatie van het gedicht", zo luidt een reactie.

Meer info: www.boek.be

0 reacties:

Een reactie posten