Stanley Kramer Award voor Sean Penn

De Producers Guild of America, de Amerikaanse beroepsvereniging van film- en tv-producenten, reikt op 22 januari de Stanley Kramer Award uit aan de Amerikaanse acteur en regisseur Sean Penn (°1960) voor zijn sociale en maatschappelijke betrokkenheid. De voorziter van de beroepsvereniging beschreef Penn als een toegewijde activist, die krachtige verhalen, feiten en individuen belicht.

De prijs is vernoemd naar filmregisseur Stanley Kramer (o.a. "High Noon" en "The Defiant Ones"). Het is de eerste keer dat de prestigieuze prijs naar een individu gaat. De onderscheiding ging in het verleden al naar films als "An inconvenient truth", "Rwanda" en "I am Sam", waarin Penn ook figureerde.

Sean Penn (°1960) won in 2004 een Oscar voor zijn hoofdrol in "Mystic River", na drie keer eerder genomineerd te zijn geweest. In 2009 won hij hetzelfde beeldje nogmaals, voor "Milk". Penn won inmiddels al meer dan 45 andere filmprijzen, waaronder een Zilveren Beer (voor "Dead Man Walking") en een Golden Globe voor "Mystic River".

Films met of door Sean Penn kun je gratis ontlenen in de collectie van de afdeling beeld en geluid van de Kortrijkse bib!

(via: www.producersguild.org)


Meer info: www.producersguild.org

0 reacties:

Een reactie posten