Workshop Vertelkasteel: vertellen deel je met je publiek

Genieten van voorlezen en vertellen is veel meer dan een verhaal beleven. Het is proeven van fantasie, van zorgvuldig gekozen mooie woorden en goed bekkende zinnen, van intrigerende personages en van een verhaal dat gebracht wordt met voldoende spanning, humor, wijsheid en plezier.

Wil je jezelf oefenen in het voorlezen en vertellen? Dan kun je in het OC van Aalbeke gedurende vier zaterdagnamiddagen op ontdekkingstocht. Als opstap voor het vertellen wordt gestart met het voorlezen van korte verhalen. Zo krijg je inspiratie om een eigen verhaal te verzinnen én leer je de techniek van boeiend vertellen.

In deze workshop staat het verwoorden van een scenario centraal dat verteller/regisseur/dramadocent Peter Jonnaert de deelnemers aanreikt. Hij liet zich hiervoor inspireren door het kasteeldomein Allart in Aalbeke. De verhaalstructuur dient als richtsnoer voor de aspirant-vertellers die dit verder kunnen aanvullen met hun eigen fantasie. Je ervaart er hoe je het best je toehoorders kunt meeslepen in een kort woorden-avontuur. Er wordt gewerkt naar een verteltoonmoment op zaterdag 12 maart in het kasteeldomein Allart.

Praktisch:
Data: zaterdag 12, 19, 26 februari en 5 maart 2011 telkens van 15u tot 17u30
Prijs: gratis
Inschrijven: ten laatste op 7 februari 2011, ter plaatse in OC Aalbeke, Aalbekeplaats z/n, 8511 Aalbeke, telefonisch 056 40 18 92 of via e-mail: oc.aalbeke@kortrijk.be
Begeleiding: Peter Jonnaert

De Workshop Vertelkasteel wordt georganiseerd door het OC Aalbeke i.s.m. VBS Aalbeke, de Openbare Bibliotheek Kortrijk, Seniorenacties Kortrijk-Zuid, in het kader van Spinrag.

De folder met alle info over de workshop kun je hier downloaden (pdf, 280kb) of je bekijkt die via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Workshop vertelkasteel: vertellen deel je met je publiek

Meer info: www.kunstweb-kortrijk.be, www.kortrijk.be/nieuws/leren-vertellen-in-aalbeke

0 reacties:

Een reactie posten