Filmfestival van Berlijn 2011

Afgelopen weekend werd tijdens het 61e Filmfestival van Berlijn de Gouden en Zilveren Beren uitgereikt. De juryvoorzitter dit jaar was de Amerikaans-Italiaanse actrice Isabella Rossellini.

De Gouden Beer voor beste film ging naar de Iraanse film Jodaeiye Nader az Simin (Nader and Simin, a Separation) van regisseur Asghar Farhadi. Zowel de mannelijke hoofdrolspeler als de vrouwelijke cast in de film ontvingen net als de regisseur ook elk een Zilveren Beer. De Jury Grand Prix Zilveren Beer werd gewonnen door A torinói ló (The Turin Horse) van Béla Tarr.

Daarnaast werden ook nog tal van andere filmprijzen uitgereikt. Zo won de Belgische regisseur Sahim Omar Kalifa de Prijs van de Internationale Jury met zijn kortfilm Land of the Heroes. Ook vorig jaar viel een Belgische kortfilm in de prijzen. Toen won Nathalie Teirlinck de Prijs voor Beste Europese Korte Film met Venus vs. Me. Een volledig overzicht van alle winnaars vind je hier terug.



"De Iraanse Simin wilm het haar gezien een nieuw leven beginnen in het buitenland. Haar echtgenoot Nader weigert echter Iran te verlaten, waarop Simin beslist weer bij haar moeder te gaan wonen. Nader neemt een jonge vrouw in dienst om zijn zieke vader te verzorgen maar als blijkt dat die vrouw zwanger is en zonder toestemming van haar man werkt, komt Nader in een web van leugens terecht. "


Meer info via www.berlinale.de

0 reacties:

Een reactie posten