Antwerpen Centraal wint Grand Prix FIFA Montréal

"Antwerpen Centraal", de creatieve documentaire van regisseur Peter Krüger, heeft op de 29e editie van het Festival International du Film sur l’Art (FIFA) in Montréal de "Grand Prix" gewonnen.

De documentaire, door het festival omschreven als "een historische, licht ironische en beschouwende kijk op het Centraal Station in Antwerpen dat beschouwd wordt als één van de mooiste exemplaren van spoorwegarchitectuur in België. Het station belichaamt de geest van de Industriële Revolutie, waarin spoorwegen en hun stations opdoken over heel Europa, met zijn architectuur waarin glas en metaal gecombineerd wordt. De film presenteert een caleidoscopische indruk van het station, met een aanhoudende wisselwerking van zijn historische, realistische en poëtische dimensies". Antwerpen Centraal won het van de 36 andere films uit 12 verschillende landen.

Regisseur Peter Krüger haalde inspiratie uit het boek "Austerlitz" van de Duitse schrijver W.G. Sebald om het treinstation van Antwerpen Centraal te benaderen als een magisch realistische locatie waar heden en verleden, geschiedenis en het dagelijkse leven, fictie en realiteit constant in beweging zijn. De Belgische release van de documentaire, met medewerking van acteur Johan Leysen, staat gepland voor later dit jaar.

(via: vaf.be)

Meer info: www.artfifa.com

0 reacties:

Een reactie posten