Literaire Lente vanaf 1 april op tournee door Vlaanderen

De Literaire Lente is de jaarlijkse barometer van de literaire voorjaarsoogst. Naast grote namen als Claudel, Murakami of Veronesi kunnen lezers kennismaken met de nieuwe generatie Vlaamse romanschrijvers. Elf auteurs van nagelnieuwe lenteromans gaan in april op pad door Vlaanderen. Boekenliefhebbers kunnen zo van dichtbij kennismaken met de auteurs die deze lente het mooie weer maken.

Van Brugge tot Brussel en van Genk tot Gent komen de Literaire Lenteauteurs hun nieuwe boeken voorstellen. Er is keuze uit 25 programmapunten met in totaal 28 auteurs op 14 locaties. Geniet van gezellige literaire ontmoetingen en spitse interviews tijdens een "literair aperitief", de "Literaire Lente loslippig", "de Literaire Loketten", "Uitgelezen", en zo veel meer. De meeste programma's zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma van de Literaire Lente kun je hier downloaden (pdf, 110kb).

Op 1 april geven twee prominente auteurs de kick-off van de Literaire Lentetournee: Philippe Claudel in de Vooruit in Gent en Jeroen Brouwers in boekhandel De Zondvloed in Mechelen. De dagen en weken nadien geven ook Annelies Beck, Steven Crombez, Johan de Boose, Geert De Kockere, Kristien Hemmerechts, Herman Koch, David Nolens, Rafik Schami en Chika Unigwe acte de présence bij boekhandels en op andere literatuurminnende locaties in Vlaanderen.

In Kortrijk strijken vijf auteurs op zaterdag 16 april een namiddag lang neer in de Standaard Boekhandel (Doorniksestraat 3). Ze keuvelen met u over hun nieuwe werk. Boekenvrouw Fien Sabbe ontvangt hen. Het programma van de namiddag:

14u: Steven Crombez
14u30: Jan Vantoortelboom
15u: Herman Koch
15u30: Sven Ornelis
16u: Johan de Boose

De Literaire Lente start op 1 april, meteen ook de "Internationale Dag van het Eetbare Boek" waarbij je tijdens de auteurstournee proeven van de tongstrelende chocolade boeken van chocolatier Sweertvaegher. Op dezelfde dag brengt De Standaard der Letteren een speciale bijlage over de Literaire Lente en het programma van de Literaire Lentetournee bij de boekhandel. De bijlage bevat ook kortingsbonnen van € 3 voor ieder van de 30 titels. De bonnen kunnen worden ingeruild bij meer dan 200 deelnemende boekhandels.

De Literaire Lente is een initiatief van Boek.be, i.s.m. Radio 1, De Standaard, Cobra en Sweertvaegher.

Meer info: www.boek.be/actie/literaire-lente-2011

0 reacties:

Een reactie posten