Het Penhuis : Christiaan Weijts

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet Penhuis ontvangt op zondag 17 april Christiaan Weijts met als interviewer van dienst Karlijn de Winter.

bron foto: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100326_077Christiaan Weijts is één van de veelbelovende jonge prozaschrijvers uit ons taalgebied. In 2002 publiceerde hij Sluitingstijd, een bundel columns. Art. 285b werd zijn uitbundig bejubelde romandebuut, waarmee hij tal van prijzen won: de Anton Wachter Debuutprijs (2006), het Gouden Ezelsoor (2008) en de shortlist van de AKO Literatuurprijs. In 2008 werd zijn roman Via Cappello 23 gepubliceerd, een bevestiging van zijn groot talent. Het voorbije jaar kwam dan de vrolijke, kleine roman De etaleur uit, over de choreografie van een metropool en la condition humaine van een geglobaliserde wereld.

Gastvrouw Karlijn de Winter studeert Communicatie - en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam enItaliaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze volgt o.a. colleges literaire kritiek bij Elsbeth Etty (NRC Handelsblad) en momenteel werkt ze als zelfstandig tekstschrijver voor o.a. de website van Athenaeum Boekhandel.

Het Penhuis: Christiaan Weijts - 17.04.2011 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 5 EUR (drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*

(foto via www.standaard.be)

0 reacties:

Een reactie posten