Jan Hanlo Essayprijzen 2011

Vorige week werden in Amsterdam de Jan Hanlo Essayprijzen 2011 uitgereikt. Het thema dit jaar is ontleend aan een citaat uit het werk van Jan Hanlo zelf:
“De mensen van vandaag zijn nu eenmaal vooral op het “zien” ingesteld. Ik wil de wereld alleen maar een goede raad geven: vergeet de andere zintuigen niet. Afgesproken?! O.K.”

De Jan Hanlo Essayprijs Groot 2011 is voor Joke Hermsen en haar essaybundel Stil de tijd. Ze krijgt hiervoor een trofee en een bedrag van 7000 EUR. De overige genomineerden waren Pieter Steinz (Duivelskunstenaar) en Frank Martinus Arion (Intimiteiten van het schrijven).

Uit alle vijftig inzendingen was het Mirjam Hommes die dan weer de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2011 won voor haar niet eerder gepubliceerd essay Brein. Ook zij krijgt een trofee en een bedrag van 1500 EUR.


Vanaf dit jaar wordt voortaan – op vraag van het Fonds BKVB - ook een media-essay bekroond. Dit jaar koos de jury ervoor om een stripessay te bekronen: Jeroen Funke met Spruitjes, bier, leverworst.
De andere genomineerden hiervoor waren Bas Köhler, Gerrie Hondius, Albo Helm, Jeroen de Leijer, sam Peeters, Wouter Gresnigt & Kasper Peters, Milan Hulsing en Margreet de Heer.



Meer info via www.essayprijs.nl

0 reacties:

Een reactie posten