Kortrijkse Alice Boudry wint Nationale Junior Journalist-wedstrijd

Schrijven meisjes dan toch beter dan jongens? Dat moet haast wel want de vier nationale laureaten van de Junior Journalist-wedstrijd waren namelijk allemaal jonge schrijfsters. Het Davidsfonds zette hen op zondag 1 mei tijdens Dranouter aan Zee uitgebreid in de bloemetjes.

De winnaars van dit jaar, in hun respectievelijke leeftijdscategoriën, waren:
  • Maaike Paredis uit Erembodegem, met een verhaal over een meisje dat na een spectaculaire metamorfose liever als vlieg in de natuur wil blijven leven.
  • Alice Boudry uit Kortrijk, die vanuit verschillende invalshoeken een boskap beschrijft.
  • Louise Delodder uit Koolskamp, die een grappig interview met een papieren zakje neerpende.
  • Tess Dejonckheere uit Zonnebeke, met een opiniestuk over greenwashing
Alice Boudry (°1997) uit Kortrijk won eerder dit jaar al voor de vierde en opeenvolgende keer de Kortrijkse editie van de Junior Journalistenwedstrijd, georganiseerd door het Davidsfonds Kortrijk. Alice won een mooie stapel boeken voor haar en voor haar school (O.L.V. Vlaanderen Kortrijk). In juni mag ze bovendien een stage volgen bij de VRT, aangeboden door de redactie van Canvas/Ketnet. Nadien volgt ook nog een reportage waarin korte fragmenten worden uitgezonden van het verblijf Alice en van haar stage.

In samenwerking met Het Nieuwsblad verschijnt zondag een speciale editie van de krant, met daarin de vier winnende verhalen en de namen van alle lokale winnaars. De verhalen en interviews van de vier winnaars kun je hier alvast nog eens integraal nalezen.

De Junior Journalistenwedstrijd wordt al meer dan 65 jaar georganiseerd door het Davidsfonds. Meer dan 30.000 jongeren uit bijna 1000 scholen in Vlaanderen nemen via zo'n 250 afdelingen deel aan de Junior Journalistenwedstrijd. De nationale jury bestond dit jaar uit Dirk Bracke, Michel Bremans, Frank Deboosere, Colette Janssen, Annelies Rutten, Rik Van Cauwelaert, Gerda Van Erkel, Do Van Ranst, Goedele Wachters, Stef Wauters. In het voorjaar worden de winnaars van de nationale wedstrijd bekendgemaakt.

Meer info: website Davidsfonds

0 reacties:

Een reactie posten