Nieuwe bibliotheekcatalogus voor Kortrijk


Het is zover, na een week voorbereidend werk werd de nieuwe bibliotheekcatalogus van de Kortrijkse bib deze morgen gelanceerd. Surf snel naar kortrijk.bibliotheek.be om alle nieuwe mogelijkheden te ontdekken!

Vanaf vandaag maakt de Kortrijkse bib deel uit van het West-Vlaams Provinciaal Bibliotheeksysteem. Deze centrale en moderne bibliotheekcatalogus is heel wat gebruiksvriendelijker, laat je makkelijker zoeken naar je bibliotheekmaterialen en toont je meer informatie zoals recensies, covers van boeken, cd’s en films. Als gebruiker zal je ook onmiddellijk kunnen zien in welke andere bibliotheken buiten Kortrijk bepaalde werken aanwezig zijn. Handig als het exemplaar van de Kortrijkse bib uitgeleend is.

De nieuwe bibliotheekcatalogus werd ook gekoppeld aan bekende en populaire web 2.0 toepassingen zoals Library Thing, Google Boeken en LastFM. Ook informatie uit bekende databanken zoals Wikipedia, Mediargus e.a. kun je terugvinden in je zoekresultaten.

Onder de knop "Mijn gegevens" kun je, net als vroeger, inloggen en je bibliotheekmaterialen reserveren of verlengen. Klik op de knop "Info" en je vindt de adresgegevens en openingsuren terug van de Kortrijkse centrale bibliotheek en alle buurtbibliotheken. Nieuw is o.a. de mogelijkheid om zelf, na het inloggen, waarderingen, trefwoorden en recensies toe te voegen aan je zoekresultaten. Je kan zoekresultaten ook bewaren in een lijstje.

Heb je vragen of wil je hulp bij het werken met de nieuwe bibliotheekcatalogus? De bibliotheekmedewerkers staan steeds voor je klaar om je te helpen.

Meer info: kortrijk.bibliotheek.be, www.kortrijk.be/bibliotheek, 056 27 75 00

1 opmerking: