Presentatie 16de jaarboek van het Stijn Streuvelsgenootschap

In het zestiende jaarboek van het Stijn Streuvelsgenootschap is er aandacht voor enkele autobiografische geschriften van Stijn Streuvels. Streuvels' relaas uit 1942 over zijn kindertijd, staat daarbij centraal. Een facsimile van het hoofdstuk "Het dorp en de dorpelingen" dient hierbij als vertrekpunt.

Tijdens de presentatie van het boek wordt een Europees kortfilmpje vertoond over Streuvels en zijn literair werk. Na de vertoning is er een lezing door David Van Reybrouck, winnaar van de AKO Literatuurprijs 2010 en de Libris geschiedenisprijs, over zijn kijk op "Streuvels en zijn schrijverschap" om vervolgens over te gaan tot de voorstelling van het jaarboek door Professor M. De Smedt. Ten slotte kun je nog even napraten over het boek tijdens de daaropvolgende receptie, aangeboden door het Stijn Streuvelsgenootschap en de medeorganisatoren.

Presentatie van het 16de jaarboek van het Stijn Streuvelsgenootschap| maandag 30 mei 2011 - 19.30 u. - Cultureel Centrum De Vonke, Lagaeplein 24, 8501 Heule - org.: het Stijn Streuvelsgenootschap,  Openbare Bibliotheek Kortrijkbuurtbibliotheek Heule, Heemkundige Kring Langs d'Heuleboorden en Davidsfonds Heule.

0 reacties:

Een reactie posten