Webby Awards 2011

Al sinds 1996 bekroont de International Academy of Digital Arts jaarlijks de beste websites ter wereld. De Webby Awards zijn de meest prestigieuze en belangrijkste internetprijzen, het zijn als het ware de Oscars van het Internet.
In meer dan honderd verschillende categorieën (art, cultural institutions, humor, enz.) wordt telkens een Webby Award uitgereikt door de jury én een publieksprijs, de People's Voice Award. Dit jaar werden er bijna tienduizend projecten uit 60 landen ingestuurd, waarvan er zo'n 340 werden genomineerd.

De website Funny Or Die won maar liefst 9 Webby Awards, gevolgd door Google Creative Labs en Wieden+Kennedy die elk zeven awards in de wacht sleepten. Daarnaast vielen ook @radical.media, Discovery Communications, Goodby, Silverstein, & Partners, MLB Advanced Media, LP, AOL, TED.com, The New York Times en ESPN meermaals in de prijzen.

En de Nederlandse interactieve website Het Achterhuis Online won de Webby Award in de categorie Culturele Instituties. Daar kan je een virtuele toer maken door het pand waar Anne Frank zich schuilhield tijdens WOII.

Een volledige lijst van alle winnaars en genomineerden kan je terugvinden via http://www.webbyawards.com/.

0 reacties:

Een reactie posten