Focus op Gillebert de Berneville


(Graindelavoix - Henri III de Brabant;Gillebert de Berneville/ Biau Gillebert, dites, sil vos agree)

De "trouvère" of troubadour Gillebert de Berneville (volgens sommige historische bronnen heette hij “de Bernaville”) leefde in de 13de eeuw en is mogelijks nooit in Kortrijk geweest. Maar zijn muziek was populair op het grafelijke domein van Kortrijk, ook wel het oude kasteel van Kortrijk genoemd. Dat kasteel bevond zich tussen de Leie en de plaats waar nu de Onze Lieve Vrouwekerk staat.

In de onderstaande themalijst kun je het leven en het werk van Gillebert de Berneville ontdekken. De themalijst kan je hier downloaden (pdf, 1,2 Mb). Of je bekijkt die gewoon rechtstreeks via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Focus op Gillebert de Berneville

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen. Dit kun je via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten