International Impac Dublin Literary Award 2011 voor Colum McCann

De Ierse auteur Colum McCann won de prestigieuze International Impac Dublin Literary Award 2011 met zijn roman "Let the great world spin" (vert. "Laat de aarde draaien", uitg. De Harmonie). Het boek haalde het van 161 andere boeken, genomineerd door 166 openbare bibliotheken uit 43 landen. McCann werd voor zijn bestseller al eerder bekroond met twee Amerikaanse literaire prijzen: de National Booksellers Award en de National Book Award.

"Let the great world spin" speelt zich af in New York in 1974, waar een koorddanser tussen de pas gebouwde Twin Towers loopt. In de roman komen grote literaire thema’s als liefde, verlies, plicht en zingeving samen in een bruisend verhaal.

De International Dublin Literary Award wordt jaarlijks georganiseerd door het stadsbestuur van Dublin en IMPAC en staat open voor boeken in alle talen. De prijs is naast de meest internationale ook één van de meest lucratieve ter wereld met een waarde van maar liefst €100.000.

Een overzicht van de genomineerde boeken (longlist en shortlist) vind je op de website van de literaire prijs. Deze boeken vind je uiteraard ook terug in de catalogus van de Kortrijkse bib!

Colum McCann over "Let the great world spin":



Meer info: http://www.impacdublinaward.ie/index.htm, http://www.colummccann.com/

0 reacties:

Een reactie posten