Theater Antigone en Théatre National winnen bekroond door het Prins Filipfonds


Het Kortrijkse Theater Antigone werd samen met het Brusselse Théâtre National bekroond met de eerste Prijs van het Prins Filipfonds. De prijs, ter waarde van €25.000 wordt toegekend aan projecten die de toenadering bevorderen tussen de drie gemeenschappen in België.

De theatergezelschappen kregen de prijs voor "Life:Reset" en "Baal", twee theaterproducties die ze samen produceren. Beide voorstellingen worden zowel in het Frans als in het Nederlands gespeeld en worden omkaderd door tal van activiteiten zoals lessen Nederlands voor de Franstalige acteurs, voor- en nabesprekingen, workshops, educatieve pakketten, enz... Met het prijzengeld wordt het initiatief verder uitgebreid.

Ook het literaire festival Passa Porta, een tweejaarlijks initiatief van het meertalige literatuurhuis Passa Porta en de vzw’s Het Beschrijf en Entrez Lire, kreeg een prijs van €25.000. Het festival richt zich zowel op Nederlands- als op Franstaligen, en nodigt veel buitenlandse gasten uit. Het thema van afgelopen maart was “On the move” of reizen. Voor Passa Porta gingen Anne Provoost en Alain Bertrand, auteurs aan weerskanten van de taalgrens, een tijdje in elkaars huis wonen om te schrijven.

Het KunstenFestivaldesArts en de Homeless Cup, een voetbalproject voor dak- en thuislozen, kregen een eervolle vermelding.

Meer info: www.prins-filipfonds.org

0 reacties:

Een reactie posten