Zilveren Griffels en Penseel voor Belgische jeugdauteurs



De Nederlandse Stichting CPNB maakte op donderdag 9 juni de winnaars bekend van de Zilveren Griffels en de Zilveren Penselen, uitgereikt aan de best geschreven en best geïllustreerde kinderboeken van het voorbije jaar, bekend. De Griffeljury bekroonde dit jaar het maximale aantal van 10 kinderboeken met een Zilveren Griffel. Drie van deze prijzen gingen naar Belgische jeugdauteurs en een illustratrice.

Auteur, acteur en regisseur Michel de Cock kreeg dit jaar twee Zilveren Griffels voor "Hoe oma almaar kleiner werd" (uitg. Querido) in de categorie vanaf zes jaar en voor "Vliegen tot de hemel" (uitg. Davidfonds/Infodok) vanaf negen jaar. In de categorie tot zes jaar ontving Kitty Crowther, een Britse schrijfster/illustratrice die in Brussel woont, een Zilveren Griffel voor haar bedtijdverhaal "En?" (uitg. De Eenhoorn). Crowther kreeg vorig jaar ook al de Astrid Lindgren Memorial Award, de belangrijkste internationale prijs voor kinderliteratuur. Illustratrice Vanessa Verstappen kreeg voor haar illustraties in het boek "Armandus de Zoveelste" van Dimitri Leue, een Zilveren Penseel.

Een overzicht van alle winnaars in alle categoriën vind je op de website van de Stichting CPNB.

Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober wordt bekend welk van deze boeken bekroond wordt met de Gouden Griffel. De winnaars van de Zilveren Penselen dingen alle drie mee naar het Gouden Penseel dat op 28 september wordt uitgereikt.

(via: Stichting CPNB)

Meer info: web.cpnb.nl

0 reacties:

Een reactie posten