"Abrir puertas y ventanas" wint Gouden Luipaard

Op het 64e Internationaal Filmfestival van Locarno ("Festival del Film Locarno") werd de Argentijns-Nederlands-Zwitserse film "Abrir puertas y ventanas" (Eng. tit.: "Back to stay"), van regisseur Milagros Mumenthaler, bekroond met de Gouden Luipaard, de belangrijkse prijs van het festival. Maria Canale, een van de hoofdrolspeelsters in de film, werd bekroond met de Luipaard voor de beste actrice.

"Abrir puertas y ventanas" is een intimistisch drama waarin drie opgroeiende zussen op eigen benen moeten leren staan na het overlijden van hun grootmoeder. Als een van hen onverwachts vertrekt, leidt dat tot spanningen tussen de twee achterblijvers.

De Japanse regisseur Shinji Aoyama ("Eureka", 2000) kreeg een speciale juryprijs voor zijn poëtische jeugdfilm "Tokyo Koen" (Eng. tit.: "Tokyo Park"). De Zilverend Luipaard of juryprijs ging naar het drama "Hashoter" (Eng. tit.: "Policeman") van de Israëlische regisseur Nadav Lapid. De regieprijs ging naar de film "Din dragoste cy cele mai bune intentii" (Ndl. tit.:"De beste bedoelingen") van de Roemeense regisseur Adrian Sitaru. Hoofdrolspeler Bogdan Dumitrache werd bekroond met de Gouden Luipaard voor de beste acteur.

In de categorie debuterend filmtalent ("Cineasti del Presenti") werd de Italiaanse regisseur Alessandro Comodin bekroond voor zijn Italiaans-Frans-Belgische film "L’estate di Giacomo" (Eng. tit.: "Summer of Giacomo") .

Meer info: www.pardolive.ch

0 reacties:

Een reactie posten