Boterhammen in de bib: programma 2011-2012


Dat de wereld niet stil staat, is een gekend gegeven. Evenals het feit dat we niet altijd in staat zijn om te zien welke impact sommige veranderingen hebben op ons maatschappelijke leven. In de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, komen een aantal sprekers aan bod die hun visie geven over bepaalde aspecten van het dagelijkse leven. Tijdens de lezing krijg je een tas soep aangeboden waarbij je jouw zelf meegebrachte boterhammen kunt opeten. Bovendien krijgen jongeren, tot max. 26 jaar en die beschikken over een CJP-kortingskaart, een korting van 50% op hun toegangskaart.

Op maandag 19 september 2011 bijt wetstraatjournalist Ivan De Vadder de spits af met zijn pleidooi voor een eerlijke politiek. Verderop in het najaar praten biochemicus Jan Allein en advocaat Raf Jespers over respectievelijk de gevolgen van GSM- en andere straling en over Big Brother in Europa. In het voorjaar van 2012 krijgt de Kortrijkse bib dan weer bezoek van journaliste Frieda Joris, voormalig hoofredacteur van "Kerk en Leven" Mark Van de Voorde en herborist Ann Vansteenkiste die thema’s als "borstkanker", "de kerk" en "theeproeverij" niet uit de weg gaan.
  • Maandag 19 september 2011:
    Ivan De Vadder - Pleidooi voor een eerlijke politiek
  • Maandag 17 oktober 2011:
    Jan Allein - Gevolgen van GSM- en andere straling
  • Maandag 21 november 2011:
    Raf Jespers - Big Brother in Europa
  • Maandag 16 januari 2012:
    Frieda Joris - Ontboezemingen over borstkanker
  • Maandag 13 februari 2012:
    Mark Van De Voorde - De Kerk: wie gelooft (haar) nog?
  • Maandag 12 maart 2012:
    Ann Vansteenkiste - De stille kracht van thee
Boterhammen in de bib - telkens om 12.15 u. - Openbare Bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - Tickets: Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek - € 5 (incl. soep), CJP-tarief: € 2,5 - Meer info: www.vormingplusmzw.be, www.kortrijk.be/bibliotheek of 056 27 75 00

Organisatie: Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

0 reacties:

Een reactie posten