Illustrarte 2012:

In 2012 gaat de 5e editie van de Illustrarte biënnale door in Lissabon met werk van kinderboekenillustratoren over de hele wereld. Illustratoren kunnen hun werk nog insturen tot 30 september 2011. De inzending moet bestaan uit drie originele illustraties die ofwel nog niet gepubliceerd zijn ofwel gepubliceerd werden na 1 januari 2009.

Tijdens de 4e editie van Illustrarte in 2009 namen 1400 illustratoren uit 61 landen deel en werd de Belgische illustratrice Isabelle Vandenabeele uitgeroepen tot winnares. De Belgische illustratoren Kitty Crowther, Anne Herbauts, Goele Dewanckel, Gudrun Makelberge, Tom Schamp, Klaas Verplancke en Kaatje Vermeire maakten deel uit van de selectie.

Het werk van de vijftig geselecteerde illustratoren van Illustrarte 2012 zal te zien zijn van januari tot maart 2012 in het het Museum voor Elektriciteit aan de Taag in Lissabon. Daarna
Het werk van de vijftig geselecteerde illustratoren zal te zien zijn van januari tot maart 2012 in Dankzij een eerste samenwerking met Illustrarte verhuist de tentoonstelling nadien naar de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK).

Wil je als illustrator deelnemen aan de biënnale dan kun je op de website van Illustrarte het reglement en het deelnameformulier downloaden.

Meer info: www.ilustrarte.net/EN/ilustrarte12.htm

0 reacties:

Een reactie posten