Schrijf je in voor de Kinder- en Jeugdjury Kortrijk!

De Kortrijkse Kinder- en Jeugdjury (KJV) is op zoek naar nieuwe juryleden voor het nieuwe KJV-jaar dat in oktober van start gaat. Ben je tussen 4 en 16 jaar? Lees je graag? Wil je graag zelf mee beslissen welk jeugdboek bekroond wordt?
Dan bij je de geknipte persoon om deel te nemen aan de Kinder- en Jeugdjury!

Hoe werkt de KJV precies?


- Je neemt deel aan een leesgroep volgens je leeftijd en leest een 10-tal leuke boeken tijdens het schooljaar.
- Met de kinderen van je groep kom je een 6-tal keer bijeen.
- In ongeveer een uur bespreek je de gelezen boeken samen met een enthousiaste begeleider.
- Van elk boek maak je een kort verslag.
- Op de laatste bijeenkomst maak je een eigen top 10 op.
- Je eigen top 10 is jouw stem! Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. En zo weten we welke boeken er door de juryleden bekroond worden.
- Alle juryleden die gestemd hebben, worden uitgenodigd op een groot KJV-feest. Hierop worden ook alle auteurs en illustratoren van de genomineerde boeken uitgenodigd.

Wat als je niet kunt deelnemen aan een groep en je wilt toch jurylid zijn?

- Dan kun je ook zonder begeleiding de boeken lezen door internetjurylid te worden: surf snel naar www.kjv.be en registreer je met je e-mailadres en je paswoord.
- Als internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. Je moet alle boeken gelezen hebben om te mogen stemmen.
- De boeken haal je in de bibliotheek. Hier kan je het adres en de openingsuren van een bibliotheek in je buurt opzoeken.
- Als je een boek gelezen hebt, kan je je mening erover kwijt op de website of in je eigen leesdagboek. Als je alle boeken gelezen hebt, stem je. Dat doe je via je account, vóór vrijdag 20 april 2012.
- In april krijg je via mail een uitnodiging voor het KJV-feest. Hier komen niet alleen de juryleden naartoe, maar ook de auteurs en illustratoren van de boeken die je las. Op het feest maken we de winnaars van de KJV bekend.

Hier vind je per groep de boeken die je dit jaar leest. De volledige lijst kan je hier downloaden.

Sta je nu al te trappelen om deel te nemen via een leesgroep? Schrijf je dan vóór half september in voor de Kinder- en Jeugdjury in de jeugdafdeling van de centrale bibliotheek (Leiestraat 30, Kortrijk). Je kan je ook inschrijven door de KJV-folder te downloaden (pdf, 4.5mb) en het ingevulde inschrijvingsstrookje af te geven in de jeugdafdeling.

Meer info: www.kjv.be en via e-mail bibliotheek@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten