André Devaere "Complete Works"



Enkele weken geleden werd eindelijk de CD “Complete Works“ van André Devaere (1890-1914) uitgebracht. Uiteraard zit die nu ook in onze collectie.


Zo kan je dan ook te weten komen, waarom men een straat noemde naar deze veel belovende, maar bitterjong (aan de Ijzer) gesneuvelde pianist en componist. In 1907 kwamen alle Kortrijkzanen hem op straat toejuichen omdat hij aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel zijn eerste prijs piano haalde met het maximum van de punten. Hij werd in triomf rondgereden in een koets. Bas-reliëf vervaardigd door de Kortrijkse beeldhouwer Godfried Devreese (1861-1941), ingehuldigd op 14 november 1920. Het hangt nu in de Kortrijkse Stadsschouwburg. In de reeks “Focus op…” wordt binnenkort een speciale aflevering aan hem gewijd.


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten