"Dankzij de bib...": klant in de kijker


Honorine Cossement woont in Bellegem en is al sinds jaar en dag een trouwe bibliotheekgebruiker. Ze stapte voor het eerst de centrale bibliotheek – toen nog gelegen bij de Kortrijkse Broeltorens – binnen toen ze voor haar dochter het boek "De Witte van Zichem" wilde lenen. In die tijd was het boek veelbesproken omwille van de "naaktscène" die er in omschreven werd. Haar dochter wou het boek graag lezen maar mocht dit niet van een Bellegemse behoudsgezinde onderwijzeres.

Deze anekdote betekende voor haar de start van een tweewekelijkse traditie waarbij er één belangrijke vereiste is: “Je moet graag lezen”, aldus Honorine. Geen wonder dat haar getuigenis alsvolgt luidt:

“Dankzij de bib heb ik de goedkoopste hobby die er bestaat!”

Honorine vertrouwde ons overigens nog toe dat ze de Kortrijkse bibliotheek als het schoonste gebouw beschouwt. “De mensen lachen soms eens als ik dat zeg maar ik bedoel niet qua infrastructuur, inrichting of bouwstijl. De bib is het schoonste gebouw omwille van haar rijke collectie, de medewerkers die er dagelijks instaan voor een goede dienstverlening en de kennis en expertise die er steevast terug te vinden valt”, zo getuigt Honorine. Een zin waarmee ze moeiteloos in deze rubriek belandt.

Deze getuigenis kadert binnen de jaarlijkste bibliotheekweek die dit jaar plaatsvindt van 15 oktober tot en met 22 oktober 2011.

Meer info over het programma vind je binnenkort op de website van de Kortrijkse bib!

0 reacties:

Een reactie posten