In de rubriek "Sleutelfiguren": Jan Depreter over Armand Coeck


Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van gitarist/componist Armand Coeck, verzorgt de Kortrijkse bibliotheek een expo over Armand Coeck. In de expo wordt vooral vooruitgeblikt op het concert van 1 oktober in Muziekcentrum Track. Daar zal Jan Depreter verzameld werk van Armand Coeck spelen.

Sinds kort vind je in de bib een fotoreeks van Armand Coeck, referenties naar werken of muzikanten die hem geïnspireerd hebben en enkele van 's mans handgeschreven manuscripten. Daarnaast kun je er ook luisteren naar een interview die de Kortrijkse bib had met Jan Depreter. In het onderhoudende gesprek maakt hij duidelijk waarom Armand Coeck zo belangrijk is voor het muzikale veld, vertelt hij over de cd-voorstelling van 1 oktober en geeft hij een voorproefje van het werk dat je op diezelfde dag live kunt horen.

De expo loopt nog tot 8 oktober 2011 in de rode ruimte, centrale bibliotheek, Leiestraat 30 te Kortrijk. Voor wie zich graag verdiept in het leven van Armand Coeck bieden we graag een themalijst aan. Je vindt de themalijst zowel digitaal als in papieren formaat in de centrale bib zelf, dit zolang de voorraad strekt.

Het interview met Jan Depreter is tevens de lancering van een nieuwe maandelijkse rubriek, "Sleutelfiguren" waarbij verschillende interessante figuren die een Kortrijkse link hebben of die op de één of andere manier in het Kortrijkse culturele veld langs komen, het relaas doen van hun invloed op de maatschappij of het culturele veld. De resultaten worden verwerkt in een gedocumenteerde tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van het werkjaar.

Suggesties zijn zoals steeds welkom via bibliotheek@kortrijk.be of telefonisch via 056 27 75 00.

0 reacties:

Een reactie posten