Letterkoorts 2011: een boeiend literair parcours dwars door de Kortrijkse binnenstad!

Op vrijdag 21 oktober vindt in Kortrijk de 8ste editie van het literair festival Letterkoorts plaats. Tijdens een wandeling door de Kortrijkse binnenstad geven verschillende auteurs lezingen op unieke locaties die anders niet altijd even makkelijk toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Jong talent van eigen bodem wordt aangevuld met grote kleppers: we ontvangen o.a. Eveline Vanhaverbeke, Maud Vanhauwaert, Veerle Ernalsteen, Joost Vandecasteele, Yves Petry, Jan en Sanne Terlouw , Marion Bloem en Tommy Wieringa.

Start- en eindpunt van deze literaire wandeling is de Kortrijkse schouwburg. Vanaf 18u30 kan u daar terecht voor een hapje en een drankje. Daarna beginnen de eerste vier auteurs met hun lezing op vier locaties in de binnenstad: het arenatheater van de schouwburg, de crypte in de Doornikstraat vlakbij de Grote Markt, de Gravenkapel in de Onze Lieve Vrouwekerk en de Oranjerie van het Broelmuseum. Vervolgen begeven we ons op weg richting gotische zaal van het Stadhuis en de Hospitaalkapel in de Budastraat om de avond tenslotte te eindigen in de schouwburg voor een literaire apotheose.

Deze avond wordt aan elkaar gepraat door Fien Sabbe en muzikaal opgeluisterd door Brent Vanneste (Steak Number Eight).

Ook voor de thuisblijvende kroost wordt gezorgd! Ouders met kinderen tot 8 jaar kunnen een verteller aan huis reserveren. Deze komt de babysit van dienst een halfuur versterken voor een verhaaltje voor het slapengaan.
Sta jij ook te popelen om deze auteurs aan het werk te zien of ben je benieuwd naar onze verborgen Kortrijkse plekjes?


Meer info via www.uitinregiokortrijk.be/letterkoorts

Letterkoorts 11: vrijdag 21.10.11 vanaf 18u30 - Schouwburgplein 14, Kortrijk
Tickets: 15/10 EUR (abonnementen CC, bibliotheekpas, studenten), 2,5 EUR (verteller-aan-huis) - reserveren via UiT in Kortrijk (056 23 98 55) of via je plaatselijke bib

Letterkoorts 2011 is een samenwerkingsverband Overleg Cultuur / UiT in Regio Kortrijk met Cultuurcentrum Kortrijk, de stad Kortrijk en de bibliotheken van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem

0 reacties:

Een reactie posten