Lezingenreeks Vrij-Spraak 2011: Een duurzame samenleving tussen droom en daad

De ecologische voetafdruk in België overstijgt zowat 4 keer de beschikbare capaciteit.
Earth Overshoot Day – de dag waarop de wereldbevolking net zoveel van de grondstoffen & voedingswarenheeft opgebruikt als wat de Aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen - viel in 2010 al op 21 augustus, de CO2-uitstoot zorgt voor een broeikaseffect die de aarde verder opwarmt met o.a. smeltende poolijskappen als gevolg, een stijgend aantal natuurrampen én negatieve gevolgen voor de derde wereld … Hoe moet het verder?

In vier lezingen belichten specialisten verschillende aspecten van het milieuvraagstuk. Zitten we met zijn allen op de Titanic en gaan we ten onder terwijl het orkest blijft spelen of zijn er alternatieven en hoe zijn die hard te maken? Hoe denken milieufilosofen hierover, is een duurzame transitie politiek haalbaar en kunnen we ook duurzaam consumeren binnen een duurzame economie?

Lezingenreeks Vrijspraak - 8 EUR (25 EUR voor de reeks van 4 avonden) - Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vrijzinnig Centrum Mozaïek - info en inschrijvingen via 056 26 06 00 of info@vormingplusmzw.be

0 reacties:

Een reactie posten