Stad Kortrijk lanceert nieuwe huisstijl


Kortrijk bruist van bedrijvigheid en maakt haar imago van warme stad steeds meer waar. Niet voor niets krijgt de stad vanuit diverse hoeken de stempel opgekleefd van een stad in beweging en het stadsbestuur zet zich de laatste jaren specifiek in om deze motor draaiende te houden. Het dynamische karakter weet mensen immers te inspireren om in Kortrijk hun ding te doen: wonen, werken, ondernemen, bezoeken, vrije tijd doorbrengen, ... De unieke synergie van dit alles zorgt ervoor dat een frisse wind door Kortrijk waait.

Om op dit elan verder te gaan, drong zich ook de beslissing op om even met de stofborstel langs het eigen uitstalraam te passeren. Het is dan ook niet zonder enige trots dat de stad Kortrijk haar nieuwe huisstijl lanceerde. De nieuwe huisstijl van de stad symboliseert de metamorfose die Kortrijk de afgelopen jaren heeft ondergaan.

De invoering van de Kortrijkse stadshuisstijl betekent ook de lancering van een nieuw stadslogo. Vormgever van de stad Yves Debaes zorgde voor het ontwerp van het nieuw stadslogo en de nieuwe huisstijl; het team Communicatie was de motor bij de ontwikkeling en implementatie ervan. Het kon hiervoor uiteraard rekenen op de steun van vele collega-directies en vond in het college van Burgemeester en Schepenen een gewaardeerd klankbord om het project mee vorm te geven.

De invoering van een nieuwe huisstijl voor een stad vormt een heus huzarenstukje. Het betekent onder meer dat alle drukwerk van de stad in een nieuw kleedje gestopt wordt, dat de Stadskrant een nieuwe layout kreeg, dat ook de surfende medemens via deze stadswebsite kan meegenieten van "Kortrijk nieuwe stijl", dat er nieuwe banners voor in het straatbeeld worden gemaakt, dat de belettering van auto's wordt aangepast of dat er afspraken gemaakt werden over de briefwisseling die vanuit de stad vertrekt.

Ook de Kortrijkse bib kreeg een nieuw logo in de nieuwe huisstijl van de stad. Dit nieuwe logo wordt gefaseerd ingevoerd in de centrale bib en de buurtbibliotheken. We zijn natuurlijk bijzonder trots op ons nieuw biblogo!


Een nieuw kleedje verandert weliswaar de ziel van onze stad niet, maar accentueert wel haar schoonheid en weet als geen ander te verleiden. De kans dat ook jij ten prooi valt aan Kortrijk is niet onbestaande...

(via: Stad Kortrijk)

Meer info: www.kortrijk.be/huisstijl

2 opmerkingen:

  1. Betekent dit afscheid van de huisstijl van de bibliotheeksector? Of zijn jullie er nooit ingestapt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zal een combinatie worden van beide stijlen.

    BeantwoordenVerwijderen