Stripauteur Minck Oosterveer overleden

De Nederlandse stripauteur Minck Oosterveer (°1961 - +2011), kwam afgelopen zaterdag om bij een verkeersongeval. Oosterveer werd vooral bekend met stripreeksen als "Storm", "The Unknown" en "Ronson Inc." In maart dit jaar nog won hij de Stripschapprijs voor zijn ganse oeuvre.

Minck Oosterveer volgde een opleiding tot tekenleraar maar werd bekend door zijn strips, onder meer voor De Telegraaf en Eppo. Scenarist Willem Ritstier werkte dertig jaar met hem samen; ze maakten onder andere, "Claudia Brücken", "De Banneling van Thoem" en krantenstrips als "Jack Pot", "Nicky Saxx" en "Zodiak". Naast de series die hij maakte voor de Nederlandse uitgever Don Lawrence Collection werkte Minck Oosterveer, als een van de weinige Nederlandse striptekenaars, aan series voor de Amerikaanse markt zoals "The Unknown" (uitg. Boom Publications) en "Ruse" (uitg. Marvel Comics).

De Kortrijkse bib heeft heel wat strips van Mink Oosterveer in haar uitgebreide stripcollectie. Bekijk een overzicht via onze online catalogus.

(via: Strip Turnhout)
(foto via www.comicvine.com)

Meer info: www.minckoosterveer.com

0 reacties:

Een reactie posten