Cinébib: twintig boeiende kinder- en jeugdfilms


De bibliotheek is méér dan alleen boeken en dat bewijzen we met onze deelname aan het project "Cinébib". Driemaandelijks bieden we, dankzij de samenwerking met Winob en Cinema Novo, twintig kwalitatieve films aan die je terugvindt in de Cinébib display. Deze films kun je gratis ontlenen.

De komende drie maanden kun je op kleurrijke ontdekkingsreis doorheen twintig boeiende en kwalitatieve "Kinder & jeugdfilms" waarmee we de jongere bibliotheekbezoekers op hun wenken bedienen. De filmkeuze gebeurde in overleg met "Lessen in het donker".

Als achtergrondinformatie bij de twintig dvd's vind je de gratis Cinébib-brochure met een overzicht van de twintig dvd's, een ongewone boek vs film en een boeiende kennismaking met het kinderfilmlandschap waarbij enkele cultureel-educatieve organisaties in de schijnwerpers worden geplaatst. Mieke Vanderhaeghen, artistiek leider van het Europees Jeugdfilmfestival, schetst in een boeiend artikel een beeld van de huidige Europese kinderfilm en geeft leuke tips voor een volgend bioscoopbezoekje. Als extra verwennerij zijn er de doe- pagina’s: leef je uit bij het inkleuren van prentjes en het zoeken naar de juiste antwoorden bij de filmquiz!

De Cinébib DVD-stand en de Cinébib-brochures kun je nog tot eind december in de jeugdafdeling van de centrale bib vinden. De Cinébib-brochure kun je hieronder alvast digitaal bekijken:
Cinébib: kinder- en jeugdfilms
Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.cinebib.be, www.winob.be

0 reacties:

Een reactie posten