Sonic City muziekfestival, curated by Liars


Op 29 en 30 oktober 2011 gaat opnieuw het Sonic City festival door in De Kreun in Kortrijk. Aan het concept is niets veranderd en dat moet ook niet. Een curator wordt uitgenodigd om de programmatie van het festival te verzorgen. En dankzij dat concept is Sonic City ieder jaar totaal anders dan vorige edities. Een nieuwe blik, een andere invalshoek, een verrassende keuze uit die enorme muzikale verscheidenheid. Na Millionaire (2007), Dälek (2009) en Deerhoof (2010) stelt Liars dit jaar de 4e editie van Sonic City samen. De volledige capaciteit van de zaal zal deze editie nodig zijn, want Liars slaagde erin een aantal serieuze kleppers naar De Kreun te halen. En die worden aangevuld met heerlijk lekkers van onder de radar.

Sinds hun debuut uit 2001 is het bij iedere release uitkijken naar de muzikale paden die Liars zal inslaan. Van energieke punkfunk over doorgedreven, maar bijna toegankelijk, experiment tot de eigenzinnige benadering van songs waar ze nu staan. Liars blijft eigenzinnig maar stelt eigenlijk nooit teleur. Bovendien is Liars een uppercut van een liveband die het soort primaire energie uitstraalt waar je dagenlang van nazindert.

Weinig bands zijn zo legendarisch binnen de alternatieve rock als The Melvins. Van bij het prille begin in 1986 hebben ze een volstrekt unieke sound. Log, zwaar, vol onvoorspelbare breaks, maar enorm catchy. Vertrekpunt is de erfenis van Black Sabbath, maar dan aangevuld met punk, hardcore en ordinairy madness. Met King Buzzo aan het roer wordt dat Melvins. Een absoluut hoogtepunt van het festival!

Traditioneel wordt Sonic City afgetrapt met een uitstapje in een andere kunstrichting. Dit jaar opent Sonic City op 28 oktober 2011 in Kunstencentrum Buda met de voorstelling van de film "KARP lives – A documentary film about the band KARP". KARP staat voor "Kill All Redneck Pricks" en de band is een absolute undergroundlegende uit de jaren negentig.

De bijna volledige line-up van het Sonic City festival vind je hieronder:
  • zaterdag 29.10.11: LIARS - Factory Floor - Oneida - Legendary Pink Dots - Mark Ernestus (Rhythm&Sound) feat. Tikiman – ...
  • zondag 30.10.11: MELVINS - Htrk - Sightings - Tannhauser , Sterben un das Tot - Standish & Carlyon - Washed Out
Tickets en info vind je op: dekreun.be/live/festival/sonic_city_liars/

Meer info: www.soniccity.be, dekreun.be/live/festival/sonic_city_liars/

0 reacties:

Een reactie posten