Filmfestival Perspectief 2011: 'Hasta la Vista' wint Perspectiefprijs

filmposter Hasta la VistaVorige week werd de Perspectiefprijs 2011 uitgereikt aan de Vlaamse film Hasta La Vista van regisseur Geoffry Enthoven. Volgens de organisatoren van het Filmfestival Perspectief is dit de beste sociaal bewogen film van 2011. Vorig jaar ging de prijs naar De helaasheid der dingen (Felix Van Groeningen).
Hasta la Vista vertelt het verhaal van drie jonge gasten die houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk eens van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit door een terminale hersentumor en de derde volledig verlamd is.

Er werd dit jaar gekozen voor het thema "Diversiteit bij jongeren". Zoals steeds probeert het festival via films een sociaal thema dichterbij te brengen naar het grote publiek.
De 6e editie van dit festival gaat door in Kinepolis Antwerpen waar je nog tot 2 december 2011 terecht kan voor heel wat interessante en boeiende films, altijd met een sociaal bewogen boodschap.
Op het programma staan o.a. Adem, Hasta La Vista, Marieke Marieke, Noordzee, Texas, The Social Network, Le Gamin au Vélo en nog heel wat andere films.

Het filmfestival is een organisatie van ACW, Wereldsolidariteit, Vrijzinnige Dienst van Universiteit Antwerpen en Kinepolis Antwerpen.

Meer info via www.festivalperspectief.be

0 reacties:

Een reactie posten