Info- en debatavond "Games en cultuur: de voor(oor)delen"

De Kortrijkse bib organiseert op 15 november, 19u30, de info- en debatavond "Games en cultuur: de voor(oor)delen".

Opzet van deze avond is om komaf te maken met de bekrompen gedachte dat gaming enkel tot geweld, verslaving of asociaal gedrag leidt. Games spelen is leuk en bevordert de ontwikkeling. Het medium vereist o.a. behendigheid en logisch, strategisch en oplossingsgericht denken. De Kortrijkse bibliotheek beschouwt gaming als “sociale cultuur” en games als een “audio-visueel cultuurproduct” met heel sterke interactieve belevingselementen.

Tijdens de avond willen we de diverse aspecten rond games en gaming aan bod laten komen via verschillende sprekers:
  • het creatieve aspect: “hoe worden games gemaakt”
  • de marksituatie en de verschillende game genres
  • polemieken, voor(oor)delen en sociaal-maatschappelijke aspecten
  • de positie van de Kortrijkse bibliotheek t.o.v. games en gaming
Op deze avond wordt ook een expo geopend over gamecreatie, dit in samenwerking met de afdeling Digital Arts and Entertainment (DAE) van de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) en Rising Rock Games. De expo toont het creatief proces achter het strategiespel “Athmos” van Rising Rock Games aan de hand van concepttekeningen, prototypes en demo’s en laat de bezoekers toe om het spel uit te proberen. Verder wordt ook de studierichting Digital Arts and Entertainment uitgebreid belicht. Deze expo loopt van 15 november t.e.m. 6 december.

De randanimatie tijdens de avond wordt voorzien door jeugddienst van de stad Kortrijk met hun “Level-up” stand waarbij bezoekers allerlei games kunnen uittesten.

Dit wordt een interessante en zeker ook interactieve avond, iedereen welkom!

Info- en debatvond "Games en cultuur: de voor(oor)delen" - 15 november 2011 - 19u30 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Vooraf inschrijven is aangeraden, via 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten