Bernard Dewulf nieuwe stadsdichter van Antwerpen

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft de Vlaamse dichter, columnist, essayist en journalist Bernard Dewulf (°1960) voorgedragen als "stadsdichter" van Antwerpen voor 2012. Hij volgt hiermee uittredend stadsdichter Peter Holvoet-Hansen op. Het Antwerpse stadsdichterschap werd in 2003 opgericht. De voorbije jaren waren achtereenvolgens Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen en Peter Holvoet-Hanssen stadsdichter van de Sinjorenstad.

Het Antwerps stadsbestuur koos voor Dewulf "omdat hij als dichter een toon heeft die het stadsdichterschap nog niet heeft gehad. Hij is als schrijver observerend ingesteld. Het is een dichter die goed kan kijken. Dat zou wel eens een verrassende kijk op de stad kunnen opleveren."

Vanaf Gedichtendag 2012 (26 januari) gaat hij officieel van start en zal hij gedurende 24 maanden minimum twaalf gedichten schrijven over wat hem treft en bezighoudt in Antwerpen.

Bernard Dewulf werd reeds verschillende malen bekroond voor zijn. Voor zijn dichtbundel "Waar de egel gaat" kreeg hij in 1996 de Vlaamse debuutprijs. In 2010 won hij de Libris Literatuurprijs voor novelle "Kleine dagen", waarvoor hij dit jaar ook de Inktaap ontving.



(via: Vlabin-VBC)

0 reacties:

Een reactie posten