"On Stage with" Christophe Vekeman - AFGELAST!


De Kreun, Muziekcentrum Track* en de Kortrijkse bib geloven dat muziek en literatuur onlosmakelijk raakvlakken hebben met elkaar. Via het "On stage with…"-programma is er ruimte voor een muzikale ontmoeting met een schrijver.

Met Christophe Vekeman is er een waardige opvolger voor Saskia De Coster, de auteur die eerder haar muzikale ontdekkingen met muziekminnend Kortrijk deelde. Christophe Vekeman is een Vlaamse schrijver, dichter en performer. Met zijn in 1999 uitgebrachte debuut "Alle mussen zullen sterven" stak hij voor het eerst zijn neus aan het venster. Later volgden onder meer "Iedereen kan het", "Een borrel met Barry", "Lege Jurken" en het literair sterke "49 manieren om de dag door te komen". Allen zijn ze gekenmerkt door een zeker nihilisme, cynisme en een stevige portie rock & roll. Zijn stijl en thematiek hebben veel weg van Herman Brusselmans, alhoewel hij zich afvraagt waarom dat nog steeds zo is na het in 2008 uitgebrachte "Lege Jurken". Zijn gloednieuwe roman "Een uitzonderlijke vrouw" verschijnt in maart 2012 en belooft andermaal veel goeds.

Dat hij in Nederland deel uitmaakt van het Nightwriterscollectief, samen met andere grootheden als Kluun, Tommy Wieringa en Ronald Giphart, maakt van hem een belangrijke vertegenwoordiger van de Vlaamse letteren. Bovendien is hij ook een veelgevraagde en gesmaakte gast op literaire podia in Vlaanderen en Nederland. Zo nam hij deel aan De Nachten, Zuiderzinnen, Nur Literatur en Lowlands.

Sinds 11 september 2001 heeft Vekeman een wekelijkse column in De Morgen waar hij vooral publiceert over literatuur en muziek. In het debatprogramma ‘Morgen beter’ op Canvas was hij ook een vaste gast. Gezien hij ook in zijn romans vaak referenties zoekt met muziek en zelf een gepassioneerde muziekliefhebber is, ziet de Kortrijkse bibliotheek een ideale gast in Vekeman om muziek en literatuur op een ideale manier aan elkaar te koppelen.

On stage with Christophe Vekeman - donderdag 19.04.12 - 20u. - Openbare bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - gratis - Inschrijven is verplicht, via pop-up@dekreun.be, bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00 of aan de volwassenenbalie van de Kortrijkse bibliotheek

Meer info: http://www.dekreun.be/

0 reacties:

Een reactie posten