Workshop "Vertellen op d’Hofstee"

Vertellen is een eeuwenoude kunst. De kunst om beelden op te roepen met je woorden, 
de kunst om feiten en fantasie te verbinden in een verhaal dat ontroert, verbaast, doet (glim)lachen en voluit genieten.

De aloude hofstee "Jezuïetengoed" in Aalbeke, nodigt iedereen uit om in de workshop "Vertellen op d'Hofstee" een verhaal vol kleur tot leven te brengen. De stallen, de schuur, de omwalling, de kapel… zoveel verhalen te ontdekken. 
Zoveel verhalen te vertellen om warm van te worden nu in de koude winterdagen.

In de workshop wordt vanuit associatie en improvisatie een verhaal verteld aan elkaar, met elkaar.
 De geschiedenis en bestaande verhalen rond het boerderijleven worden gebruikt als leidraad en steun. Belangrijk is een goed verhaal te leren opbouwen, een verhaal waar alles klopt.
 Een verhaal dat overtuigt met zijn rijkdom. De hoeve en zijn bewoners, het Jezuïetengoed vormt hiervoor het levendig decor.

Lerares woord Karin Bral neemt je mee op sleeptouw, op zoek naar jouw schitterend verhaal. Je wordt gecoached op gebied van vorm en inhoud, zodat je er 100% kunt staan op het verteltoonmoment op zaterdag 18 februari 2012.

Praktisch:
  • Data workshops: vrijdag 20/01, 27/01, 3/02, 10/02 telkens van 19u tot 21:30u (data en tijdstippen worden na de eerste bijeenkomst verder in overleg vastgelegd).
  • Datum verteltoonmoment: zaterdagnamiddag 18 februari
  • Deelname: gratis
  • Inschrijven noodzakelijk tegen 18 januari 2012 in OC Aalbeke:
    OC Aalbeke, Aalbekeplaats z/n, 8511 Aalbeke
  • Tel: 056 40 18 92 , e-mail: oc.aalbeke@kortrijk.be

  • Begeleiding: Karin Bral
De workshop "Vertellen op d'Hofstee" is een organisatie van OC Aalbeke i.s.m. VBS Aalbeke, Openbare bibliotheek Kortrijk en Seniorenacties Kortrijk-Zuid, in het kader van Spinrag.

Meer info: www.aalbeke.be/vertellen, www.spinrag.be

0 reacties:

Een reactie posten