"The Artist" bekroond door Unie van de Filmkritiek


De Unie van de Filmkritiek (UFK), de beroepsvereniging van filmjournalisten, bekroonde de Franse stille film "The Artist" van regisseur Michel Hazanavicius met de Grote Prijs 2012. De film is een hommage aan de hoogdagen van de (Amerikaanse) stille of stomme film . Naast deze onderscheiding is de film, met de Franse acteur Jean Dujardin, ook zes keer genomineerd voor de Golden Globes.

"The Artist" is de eerste Franse film die door Belgische filmjournalisten bekroond werd sinds Hiroshima mon amour van regisseur Alain Resneis in 1959 werd gekozen. De UFK over The Artist: "De film geeft op briljante wijze de overgang van de oude naar de nieuwe generatie weer, in de film uitgedrukt door het subtiele spel van de acteurs die zonder woorden en in een universele taal een prachtige hommage brengen aan de essentie van het medium".

De andere finalisten waren "Drive" van Nicolas Winding Refn, "Winter's bone" van Debra Granik, "A separation" van Asghar Farhadi en "Essential killing" van Jerzy Skolimowski.

0 reacties:

Een reactie posten